woensdag 3 april 2013

Tandarts

Gisteren ben ik bij mij nieuwe tandarts geweest. Voorlopig is het ook mijn laatste keer. Hij heeft mij namelijk doorverwezen naar de parodontoloog, de parawattes, uh ja. Ik zal het proberen uit te leggen, dit is een tandarts die gespecialiseerd is in tandvlees en het kaakbot.

Zie hiervoor ook http://paropraktijkzwolle.nl/

Ze moeten dus mijn tandvlees weer op orde gaan brengen, dit kan gepaard gaan met trekken van een paar kiezen, om zo de rest van de tanden te redden. Ik moet dus eerst hierheen, hier wordt beoordeeld, eventueel gekweekt en daarna een behandelplan opgesteld. Met het behandelplan kan ik naar mijn zorgverzekering. En ja jullie weten hoe de tandartsverzekeringen zijn uitgekleed en ja dit traject bij de parodontoloog kost flink wat, makkelijk tussen de € 1.000 en € 1.500, dus reken maar uit. Dat deed ik dus ook, ik heb gebeld met mijn zorgverzekeraar en deze gaven mij als tip mee dat als de parodontoloog aangeeft dat het voortvloeit uit de kanker en ik het aanvraag onder het kopje bijzondere tandheelkunde ik hoogstwaarschijnlijk toestemming krijg hiervoor en het dan volledig vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

En dat het voortvloeit uit de kanker is wel redelijk zeker, zo zei de tandarts, bloedkanker, chemo, jippie voor mijn gebit.
Wat erger was gisteren, is de constatering dat dit al eerder zichtbaar was, het afbraak van mijn kaakbot. Er is namelijk in november 2011 een foto van mijn gebit gemaakt en daarop was deze afbraak al te zien, de nieuwe tandarts vroeg daarom ook aan mij of het niet al eerder tegen mij is gezegd, uh nee, in november 2011 is tegen mij gezegd, ik zie u weer met de controle over een half jaar?! Dus nog even beraden op vervolg stappen nu, want ik ben alles behalve blij. Nu zul je denken, ja maar Marie-Lupe wat hadden ze dan kunnen doen, de kanker moest eerst verslagen worden, nou dat klopt maarrrrr. Maar ze hebben nu geen enkele poging ondernomen om dit proces te stoppen, zeer slecht.

Dus het wordt vervolgd, ga het met lichte tegenzin tegemoet ;)

Morgen gaan we gezellig naar de musical Sister Act, heb er zin in. Lijkt mij een hele leuke vrolijke swingende musical dus ben benieuwd!

Ennnnnnnnnn, voor de klagers onder ons, het koude weer gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen hoorde ik! Eind volgende week komen we uit op normale temperaturen met het daarbij behorende regen........... Dusssssss ;P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten