zondag 3 maart 2013

Revalidatie

Zo, de eerste 3 weken van de revalidatie zitten er al weer op.
Een groep waarin ik veruit de jongste ben. Ook wel weer eens prettig op mijn leeftijd ;) Nee nee, vind mijzelf niet oud, maar goed, kijk eens naar mijn collega's, was ik eerder de jongste, tegenwoordig behoor ik tot de "midden" leeftijd. Thuis natuurlijk mama van 2 kids, verantwoordelijkheden, uhm ja ik wordt toch wel een beetje oud, hahaha.

De jongste dus, de oudste is 69, de rest 50+. Een hele relaxte groep. Iedereen laat elkaar in zijn/haar waarde, wat het ook weer fijn maakt. De groep bestaat uit 5 vrouwen en 1 man, sneu zou je zeggen, maar deze man heeft daar geen moeite mee. En ook hier zijn er van de 5 vrouwen 3 met borstkanker, schokkend hoe vaak het voorkomt. Ieder heeft ook zo zijn eigen problemen, veel is overeenkomstig, maar ook veel individuele problemen/oorzaken voor de revalidatie.
Na 3 weken kan ik zeggen dat ik er toch wel profijt van begin te merken, de 1e week kon je mij opvegen, nu ben ik nog redelijk fit na de bijeenkomsten. En als je dan zo'n vooruitgang merkt, dan motiveert dat ook weer. Ook herkenning, heel fijn, herkenning in vage klachten/veranderingen, waarvan ik nu weet dat het erbij hoort/veroorzaakt wordt door de chemo.

Ow ja klachten, heb weer een nieuwe, de nagels van mijn tenen, ze zien er niet uit en sommigen zijn dik/irriteren, evenals mijn droge huid/hoofdhuid, ook niet echt wat.

En ben naar de tandarts geweest, ik had eindelijk de moed verzameld. Nou waar ik bang voor was klopt ook. Mijn gebit is naar haar grootje. Aanstaande donderdag krijg ik een tandvleesbehandeling. Als ik daar wel goed op reageer dan is er waarschijnlijk nog wat van mijn gebit te maken, reageer ik er slecht op, dan is het hoogstwaarschijnlijk niet zo goede afloop voor mijn gebit. Dus graag allemaal mee duimen!

En dan eindelijk lente in aantocht! Heerlijk, bedoel daar hebben we allemaal wel zin in denk ik. Ach mij maakt het verder niet uit, alle weersoorten hebben we nodig, maar het zou toch wel eens fijn zijn als er een zon komt, iets vaker dan de gemiddelde van 1x per maand. Van zon wordt je automatisch energieker en heb je meer zin in iets te ondernemen. Hoewel daar ontbreekt het bij mij nu niet aan, niet aan de zin, vaak nog wel aan de energie, maar daarom verdeel ik het meer en leer daar nu beter mee om gaan tijdens de revalidatie.
Pas bijvoorbeeld, Nathan was jarig, ja ja eindelijk 2! Die kleine, grote jongen alweer 2, ow wacht laat me dat even toelichten. Mijn kleine jongen is eigenlijk heel groot volgens de statistieken, werd mij verteld op het concentratiebureau ;) Ja het gaat nog verder, hij neigt naar overgewicht, zit tegen de lijn aan. Uhm het is gewoon een gezonde Hollandse jongen, die 2 x per week snoep krijgt en zijn favoriete snacks zijn tomaat en komkommer, de arts was snel uitgebabbeld, hahaha. Maar goed, met zijn verjaardag de hut hier vol, expres alles op 1 dag, 's-avonds was ik munt. Er werd nog een poging gedaan om de visite langer te houden die avond, maar dat heb ik maar even afgewenteld. Eerder zou ik het prima vinden, balend, maar wel prima, nu baken ik mijn grenzen af, heel duidelijk en zonder schaamte.

Ik zie trouwens dat mijn blog nog steeds met enige regelmaat wordt gelezen, binnen en buitenland en dan niet alleen de net geschreven stukjes maar alles. Eigenlijk ben ik dus wel benieuwd als je geen "bekende" van mij bent, hoe je op mijn blog bent gekomen en waarom je deze leest/heb gelezen. Ach eigenlijk ben ik daar sowieso wel benieuwd naar, bedoel in mijn beleving heb ik niet meer zoveel bijzonders te vertellen, maar ik hoor andere geluiden, gelukkig!

Maar goed op naar een nieuwe, enerverende week!


7 opmerkingen:

 1. hoi dat heb je weer mooi geschreven. Maar er wordt toch weinig teruggeschreven, dat is wel jammer. zo kun je dan weten hoe andere mensen over denken. En kunnen eventueel adviezen geven.

  Groetjes je moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja dat is wel jammer, ben toch wel erg nieuwsgierig naar wie leest, waarom enz. maar het schijnt zo te zijn dat Blogger niet de meest makkelijke site is om te reageren. Maar graag alle reacties zijn welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad het is geen makkelijke site om te reageren. het beste is als je een google account heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag de tijd genomen om je blog door te bladeren. Je schrijft zoals je praat, dat is erg leuk! Ik kan je stem erbij horen.

  Als collega van herstel en balans wil ik ook ernstig protesteren ;-). Ik ben als een na jongste helemaal niet 50+. Foei Marie-Lupé! Je ziet toch zo aan mij dat ik pas een paar dagen 44 ben. Haha. Maar zonder gekheid: ik merk ook hoe zinvol revalideren is. Onze groep voelt inderdaad heel fijn en ook ik merk de vooruitgang. En met de zon in 't vooruitzicht kan het alleen maar mooier en beter worden!

  Zet 'm op Marie-Lupé en tot donderdag.

  Lieve groet,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha ik vond het al twijfelachtig toen ik het schreef en de keer daarna bedacht ik mij ook dat jij nog geen 50 was en kon zijn. Maar dan even foei van mijn kant ;) het is Marie-Lupe.... ;P

   We zien elkaar donderdag weer en ik geloof dat ik dan weer aan de knutsel mag, dus ikke blij! En jij ook want we mogen ook nog zwemmen.

   Liefs

   Verwijderen
 5. Ik heb jouw weblog via Google gevonden. Ikzelf heb in december 2015 de diagnose Hodgkin gekregen en ben op zoek naar ervaringsverhalen zoals de jouwe! Je schrijft op een erg fijne manier en helpt mij om door het proces heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedenavond Bianca,

   Fijn om te lezen dat het het jou helpt. Het schrijven heeft mij destijds goed geholpen en mensen om mij heen met het begrijpen van mijn proces. Maar ook dat anderen er baat bij zouden hebben.
   Hoe gaat het nu met je? Zit je middenin de behandelingen? Mocht je vragen hebben dan spam je mij maar ;)

   Groet,
   Marie-Lupe

   Verwijderen