woensdag 19 december 2012

Jaareinde

Toen ik begon te typen was het sinterklaastijd, ik kon het stukje niet af typen door te weinig energie, zin en drukte en dat dan in combinatie. Dus heb mijn intro maar omgebogen tot dit ;)

Het is kersttijd! Heel leuk, heel gezellig en toch ook een beetje vreemd. Vorig jaar in deze periode vierden we kerst bij mijn schoonouders, klaagde ik over vermoeidheid, was ik op, door de kinderen in combi met werk, dacht ik. Maar desalniettemin lekker aan de pimpel met kerst, niks aan de hand, oud en nieuw weer lekker aan de pimpel en daarmee openbaarde de ellende. Enorme pijnen waardoor ik 2 januari bij de huisarts zat.

Wat tevens vreemd is, is dat ik 2 januari as weer bij de arts zit, nu weer bij de specialist. Ik heb een vervroegde controle, oorzaak is dat ik enorm veel vocht vast hou, oa in mijn handen en benen en dat is vreemd, je handen gebruik je toch de hele dag, om geen vocht vast te houden moet je bijv een lichaamsdeel veel bewegen, uh ja dat doe ik dus. Na overleg met de huisarts en diverse huis tuin en keuken oplossingen te hebben toegepast is het niet verminderd en ben ik dus weer bij de specialist terecht gekomen. Tja het voelt toch wel een beetje dubbel die datum, evenals de 20e, de 1e dag dat ik in het zh zat, 17 februari, toen ik hoorde dat ik kanker had, 21 maart mijn eerste kuur, 22 augustus de laatste en last but not least 6 september, de dag waar we naar toe gewerkt hadden, dat we te horen kregen dat ik schoon was.

Maar goed, genoeg data's.

Afgelopen weken waren drukke weken, vermoeiende weken en indrukwekkende weken, ieder afzonderlijk maar niet altijd samen van toepassing zijnde op bepaalde momenten en dagen. Gelukkig is de rust weer wat terug aan het keren.

Begin december ook weer begonnen met werken, voorzichtig, nog niet veel uurtjes, maar er is een begin.
11 februari begin ik met mijn revalidatietraject, 18 januari heb ik hiervoor mijn intake, spannend.

Het minder leuke is ook weer gebeurd, een moment waarop je een beetje uit je overwinningsroes wordt gehaald. Bij een oude kennis/vriend van de familie is vast gesteld dat hij, nadat hij schoon verklaard is, in de zelfde periode als mij (iets eerder), helaas nu toch zal komen te overlijden aan deze verschrikkelijke rot ziekte, hij doet er alles aan om zo lang mogelijk te mogen leven, maar dat zal niet meevallen. Met zijn dochters vroeger veel gespeeld en tja het nieuws landde heel hard en is nog steeds niet te bevatten.

Ook is een mede cursist van de groep fysiek herstel, het sporten, overleden. Hij was schoon, maar dus nu, 4 maand later, dood, brrrrr. En dan ook nog een oud klasgenootje van mijn zusje, ook overleden aan kanker, bij haar was weliswaar al bekend dat ze hier aan zou overlijden, dan nog. Het leven is niet altijd even eerlijk, uiteraard was ik daar al wel van op de hoogte, maar vooral in deze warme maand december drukt dat er even koud op.

Genieten van het leven, iets wat je alleen kan leren op het moment dat je er mee te maken krijgt.

Genieten gaan we dan ook volgende week doen, kerstdagen gezellig met de familie, 1e kerstdagen bij mijn ouders, 2e lekker met ons 4tjes thuis. Oud en nieuw gaan we naar mijn ouders, traditie, dit jaar sluit ik dit vervelend jaar af, ga ik me helemaal lam zuipen, lees: nadat ik genoeg heb gehad maar nog weet wat ik doe (grens ongeveer 3 flessen wijn of flink wat bier en uiteraard champagne, veeeel champagne) ga ik lekker uitslapen, lees: Nathan maakt mij om 8 uur wakker om vervolgens lekker aan de eieren met spek te gaan rond 10 uur, dan ben ik voor de rest van de dag wel weer wat bij om vervolgens nog naar nieuwjaarsfeest te gaan en savonds vroeg in te kakken. Dit keer ga ik er voor 5 jaar van genieten, omdat o&n 2011/2012 ik dus ziek werd, 2010/2011 zwanger van Nathan, 2009/2010 Charlotte erg ziek, 2008/2009 ik zwanger van Charlotte, 5 jaar dus ;)

Gaan jullie nog wat leuks doen aankomende feestdagen?

Een ieder die ik niet persoonlijk spreek of zie wens ik hierbij een hele fijne kerstdagen en een geweldig oud en nieuw, kijk uit met vuurwerk, dat geintje heb ik al een keertje uitgehaald ;) en op naar een spetterend 2013!

Liefs,
Marie-Lupe

2 opmerkingen:

  1. Ik blijf het bijzonder vinde zo mee te lezen...hele fijne dagen...en 3 flessen? Ik lig bij de 2e al op apegapen haha... liefs miranda...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanx! Gewoon doordrinken, dan komt het vanzelf bij 3 ;) Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen