maandag 21 mei 2012

Klachten

Alweer bijna op de helft! Ik heb 30 mei kuur 3B en dan zit ik op de helft. Een mijlpaal, de helft, dan begint het echte aftellen, is het eind in zicht en ben ik er vanaf. Maar goed vooralsnog is het nog niet zover en heb ik afgelopen woensdag kuur 3A gehad, de 5e x kuur.

Weer weinig klachten, alhoewel weinig, ik heb er wel weer een paar bij verzameld:

Allergie: Plotseling ben ik allergisch voor de gewone pleisters die ze gebruiken om het gaasje te plakken na het bloedprikken, loop dus nu met 2 gratis tatoeages in mijn ellebogen rond....
Obstipatie, behoeft verder geen uitleg toch ;)
Vocht vasthouden: idem, maar de oorzaak zal ik wel even toelichten: komt door dat ze ongeveer 20 liter vocht mijn lichaam in stouwen, aan het eind van de 2 weken, heb ik alles er wel weer uitgeplast....
Vingertoppen die tintelen/pijn doen/gevoelig zijn: Dit wordt helaas veroorzaakt door 1 van de onderdelen van de kuur. Ik wordt de eerste dagen na de kuur wakker met pijnlijke vingertoppen, die gaan dan tintelen en vervolgens jeuken. En dan verdeeld over de dag nog vaker. Dit duurt tot zondag ongeveer, nu is het af en toe. Dit is wel iets wat zeer goed in de gaten gehouden moet worden, het zijn namelijk de uiteinden van je zenuwen die aangetast raken, als het te ver gaat en ik dus bijvoorbeeld moeite ga krijgen met knoopjes dicht doen, pen vasthouden, dan moet ik meteen aan de bel trekken, anders sterven ze af, is niet handig.

De afgelopen dagen dus weinig gedaan, had gisterochtend een vlaag van energieverbijstering om vervolgens in de middag alle energie kwijt te raken. Maar ja, dat mag toch ook. Bovendien was het gisteren toch op een gegeven moment wel drukkend en dit weer trek ik nu wat minder. Wat wel erg jammer was, ik kon vrijdagavond niet mee naar de bruiloft van Martins collega, had ik toch wel leuk gevonden, maar er ligt een gezellig bbq in het verschiet!

Zoals sommigen weten, ik ben nogal een zeur als het gaat om het vinden van de juiste kleding enz. Ik liep dan ook nog op de winter laarzen, gevoerd. Tot en met vorige week geen probleem, maar bij temperaturen die de 20 graden voorbij gaan niet handig. Dus vandaag ons zelf maar getrakteerd op een nieuw paar schoenen, zo zijn wij ook weer deels zomerproof. Het is wel vervelend, ik mag nu namelijk niet in de zon, dus bedekkende kleding aan en goed insmeren.

Nu er een zonnige week is aangebroken, die dus al goed qua temperatuur begint, deze maar rustig ingaan. Zaterdag gezellig op visite in Apeldoorn, zondag gezellig aan de BBQ bij mijn ouders, het seizoen maar eens even inluiden, maar met deze festiviteiten in het vooruitzicht eerst alle rust.

Dan nog even een laatste huishoudelijke mededeling, ik ontvang van verschillende kanten de opmerking dat ze geen reactie kunnen plaatsen. Ik heb dit wel mogelijk gemaakt, maar er is een of andere bug, het is een bekende klacht en alleen gmail gebruikers kunnen reageren. Mocht je dus willen reageren, stuur mij dan een mailtje, ik zal dan de reactie plaatsen (mocht je dit willen) en reageren


8 opmerkingen:

 1. Hoi Marie Lupe,
  Ik ben een van je trouwe volgers,kijk ook dagelijks of je alweer geblogd hebt.
  Jammer dat je er niet was afgelopen vrijdag..ik had het leuk gevonden om je weer eens te zien en bij te kletsen,Maar volgens Martin gaan we snel iets afspreken.
  Met respect voor de reden van jou blog ben ik wel jaloers op jou schrijfstijl hoor,ik ben vandaag ook begonnen met een blog(wat ik al langer wilde,maar ik wist niet goed hoe)een hobbyblog..maar ik kan er soms niet een leuk leesbaar verhaaltje van maken.
  misschien vind je het leuk om eens te kijken of om tips te geven

  omamarian.blogspot.com

  Nu kan ik dus ook reageren bij jou zoals je ziet.
  rustig aan meid,groetjes Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marian,

   Bedankt voor je lieve reactie. Ik vond het zeker ook jammer, had uiteraard graag het bruidspaar in levende lijve willen zien en feliciteren, maar had ook graag jullie weer willen zien, we gaan zeker snel even afspreken, zal eens met Martin overleggen.

   Je laat mij wel blozen, zo bijzonder vind ik het niet hoor, vind het juist ook lastig om niet saai te schrijven. Maar ik probeer mij dan in te beelden wat ik prettig vind om te lezen en ik probeer er een vraag voor iemand zelf in te verwerken, zodat je gaat nadenken naar aanleiding van mijn blog.

   Ik probeerde trouwens jouw blog te vinden maar dat lukte niet. Zou je misschien hier het linkje willen kopieren?

   Groetjes,
   Marie-Lupe

   Verwijderen
  2. gehaaktekadootjes.blogspot.com

   groetjes Marian

   Verwijderen
 2. Nou Marie-Loupe,

  Dat is weer een heel verhaal en zoals hierboven al beschreven is leest het (hoe erg ik de inhoud ook vind) erg prettig.

  Hou je zelf goed in de gaten zoals met je vingertoppen. Je hebt al gauw zoiets als "dat valt wel mee" maar je bent een harde dus zeker bij het minste of geringste aan de bel trekken.

  Nu nog even kijken of het lukt dit te plaatsen ( ben inmiddels al bijna bejaard ;-) )


  Dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey (tante) Astrid,

   Thanx, enne zo bejaard ben je nog niet, want het is je gelukt.

   Ja dat van die vingertoppen hou ik zeker in de gaten, weet nu ook waar ik vooral op moet letten. Toevallig hoorde ik afgelopen dinsdag van een medesportster dat zij dezelfde klachten in te erge vorm heeft gehad en die mag het goedje niet meer anders legt ze misschien het loodje, dus dat is voor mij wel een extra waarschuwing.

   Maarre ben aanstaande zaterdag gezellig in Apeldoorn bij je zus, dus mocht je zin hebben. Het lukt mij helaas niet om op tournee door de stad te gaan met die 2 kleintjes van me

   Liefs,
   Marie-Lupe

   Verwijderen
 3. Wat fijn al bijna op de helft... En wat zal je het warm hebben nu... Ik denk aan je..!! Dikke knuffel en kus...
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb de reactie nu weer onder anoniem gezet.. Kon zogauw mijn naam niet terugvinden hihi...

   Verwijderen
  2. Dank je wel. Even voor mijn duidelijkheid, beetje lastig met zo'n veel voorkomende naam, Ben je Karin S. of Karin vd L. Sorry ;\

   Maar de warmte was niet te doen, tenminste die benauwdheid vooral niet, maar vandaag is het al wat beter te doen

   Verwijderen